033 47 67 797

tot 21 uur bereikbaar

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De laatste test doe je door je matras in te drukken. Duwt je matras niet terug? Dan wordt het tijd voor een nieuwe. Wanneer je matras namelijk niet meer terugveert, ondersteunt deze niet meer jouw lichaam en dit zorgt voor een slechte nachtrust.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5163988/zo-weet-je-meteen-je-matras-moet-worden-vervangen

Een matras met een kuil in het midden of gekke deuken heeft te veel meegemaakt en laat op plekken stof los. Hierdoor verliest het matras z’n vorm. Zie je dat je matras is ingedeukt, dan is het tijd voor een nieuw matras.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5163988/zo-weet-je-meteen-je-matras-moet-worden-vervangen

En komt dit doordat je partner zich te vaak omdraait en jij daar wakker van wordt? Kies dan voor een nieuw matras. Een goed matras kan er namelijk voor zorgen dat je partner lekker kan woelen en jij daar niet elke keer wakker van wordt.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5163988/zo-weet-je-meteen-je-matras-moet-worden-vervangen

Logisch zou je denken. Maar die gevoelloosheid in een arm of been, wat soms gepaard gaat met een gekke prikkel, kan betekenen dat de ondersteuning van het matras niet goed genoeg meer is. Er zit te weinig vering in je matras om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5163988/zo-weet-je-meteen-je-matras-moet-worden-vervangen

Of misschien wel een gek geurtje heeft die je er niet meer uit krijgt? Dan moet je misschien ook overwegen om een nieuw matras te kopen.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5163988/zo-weet-je-meteen-je-matras-moet-worden-vervangen

Dan weet je bijna zeker dat je matras z’n beste tijd heeft gehad. Een matras kun je namelijk het beste vervangen na zeven jaar en gaat maximaal tien jaar mee.

 

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5163988/zo-weet-je-meteen-je-matras-moet-worden-vervangen

Een goed slaapsysteem verhoogt uw comfort tijdens de nacht. Een ergonomisch verantwoord slaapsysteem zorgt ervoor dat uw wervelkolom over de volledige lengte optimaal ondersteund wordt. Wij raden u echter aan uw arts te raadplegen bij ernstige rugklachten. Een slaapsysteem kan rugklachten verlichten, maar niet genezen.

Ieder mens verliest per nacht een kwart tot een halve liter vocht. Gedeeltelijk gebeurt dit via de adem en voor circa 60% via de huid (transpiratie). Een groot deel van deze 60% blijft achter in uw bed (beddengoed en matras) en moet dagelijks ontsnappen. Sla daarom iedere dag, na het opstaan, uw dekbed of dekens geruime tijd open, zodat het vocht kan ontsnappen. Lucht uw slaapkamer door het open zetten van het buitenraam. Circa 20 minuten per dag is voldoende. En zoek de juiste balans tussen isolatie, verwarming en ventilatie om de nare gevolgen van teveel vocht in uw slaapkamer tegen te gaan. Zo voorkomt u condensatie en schimmelvorming aan de onderzijde van uw matras.

Behalve de juiste temperatuur in uw slaapkamer, speelt ook de kwaliteit van uw bed een rol. Het menselijk lichaam geeft immers continu warmte af. Het warmte-isolatievermogen van een bed wordt voornamelijk bepaald door het interieur van de matras. Wie het snel warm heeft, kiest bijvoorbeeld het beste voor een goed ventilerende pocketverenmatras. Ook de comfortklasse van de matras kan een rol spelen bij het warmtegevoel. Wie het snel warm heeft, kan overwegen om een stevigere matrasuitvoering te kiezen. Wij zullen, rekening houdend met alle andere factoren, deskundig adviseren geven om tot de juiste keuze te komen.

In de slaapkamer mag het niet te warm of te koud zijn. Bij een temperatuur van ongeveer 17 graden slaapt u het best. Zorg ervoor de temperatuur constant te houden. Zorg voor voldoende frisse lucht en maak de slaapkamer zo donker mogelijk. Dat bevordert de aanmaak van melatonine, ook wel ‘het slaaphormoon’ genoemd. En dan komt de slaap vanzelf…

De keuze van een matras in combinatie met de bedbodem is van groot belang. Lig comfort wordt in eerste instantie bepaald door uw matras. Voor zwaardere mensen is een stevige matras meer geschikt. Een te zachte matras biedt te weinig tegendruk en omdraaien in bed kost dan meer moeite. Minder zware mensen daarentegen slapen beter op een wat zachtere matras.

Daarnaast speelt ook de ‘conformiteit‘ een rol. Dat is het vermogen van het slaapsysteem zich aan de passen aan uw lichaamsomlijning. De conformiteit is van grote invloed op uw ligcomfort. In een goed ondersteund bed blijft de natuurlijke S-vorm van uw wervelkolom gehandhaafd en ligt u dus goed.

Truste adviseert u graag over het voor u juiste slaapsysteem.

Als algemene regel geldt dat matras en bodem bij elkaar horen. Matrassen en bodems gaan gemiddeld 10 jaar mee. Daarna voldoen ze niet meer aan de hygiënische en mechanische eisen die aan een goed slaapsysteem worden gesteld. Ze geven niet meer de juiste ondersteuning en dit kan de kwaliteit van uw nachtrust nadelig beïnvloeden. Indien u alleen uw matras vernieuwt, zal de povere kwaliteit van uw bodem het effect van de nieuwe matras teniet doen, en vice versa.

De ideale lengte van uw slaapsysteem is uw lichaamslengte plus 20 cm. Voor een verstelbare bodem geldt plus 30 cm. Daarom biedt Truste matrassen en bodems in de standaardlengte 200 cm, en in de buitenmaten 210 of 220 cm.Indien er een groot lengteverschil is tussen u en uw partner, stemt u uw bed het beste af op de langste partner. Tevens is mogelijk om maat werk te leveren. Bedden van 230 cm lang of 240 cm breed kunnen bij ons besteld worden.

Ja, het lichaamsgewicht in combinatie met de lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren speelt een rol in de keuze van een slaapsysteem. Truste zal u altijd deskundig kunnen adviseren om tot de beste keuze te komen. Truste biedt daarvoor matrassen aan in Soft, Medium of Firm. Als er een groot gewichtsverschil is tussen u en uw partner, kunt u twee afzonderlijke comfortklassen overwegen.

Wanneer u een product bij ons bestelt, kunt u ervan uitgaan dat het product van goede kwaliteit is. Standaard geven wij 3 jaar aflopende CBW (Centrale Branchevereniging Wonen) garantie op alle producten die wij verkopen, maar in veel gevallen is de garantieperiode langer omdat de fabrikant een langere garantie geeft. De garantie geldt onverminderd de wettelijk rechten van de consument. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Wij adviseren u om de meegeleverde factuur met daarop de aankoopdatum en afleverdatum goed te bewaren, met deze informatie kunnen wij uw eventuele klacht namelijk zo goed mogelijk in behandeling nemen.

Heeft u een product gekocht waar in uw ogen iets mis mee is, neem dan contact met ons op zodat wij kunnen proberen voor een gepaste oplossing te zorgen.

Regelmatig draaien en keren van uw matras bevordert de levensduur van de matras. Zorg voor een goed ventilerende matrasdrager en gebruik eventueel een matrasdek op de matrasdrager voor extra bescherming en comfort. Geringe contourvorming is normaal als gevolg van gebruik en wijst dus niet op kwaliteitsverlies. Meer gebruiks- en onderhoudstips vindt u in het garantiebewijs dat al onze producten vergezelt.

Afspraak vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies
Tijd
Kunnen wij je helpen?