033 47 67 797

tot 21 uur bereikbaar

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jonk Volendam

In 1925 werd Gebroeders Jonk Volendam opgericht als grondstoffen bedrijf. Na verloop van tijd hebben zei zich gespecialiseerd in ambachtelijk vakwerk. Via traditionele kanalen beschikken ze over kwalitatief zeer hoogwaardige donssoorten die ze gebruiken voor de dekbedden, kussens en slaapzakken.
Al 90 jaar levert het familiebedrijf kwaliteitsproducten aan de betere beddenspeciaalzaken. Een prachtig assortiment waarin naast dons en veren, ook natuurhaar,latex en synthetische materialen als vulmateriaal worden verwerkt.Gebroeders Jonk is al drie generaties een vertrouwde leverancier.

Vanaf 1953 werden op het langs de Gouwzee gelegen Slobbeland de fokkerij en mesterij uitgebreid met pluimvee als ganzen en pekingeenden terwijl daar in 1956 tevens een verendrogerij en andere faciliteiten verrezen voor het verduurzamen en verwerken  van veren.  Zowel de dochters van Jaap Jonk als zijn zoons Jan en Wim waren in het bedrijf werkzaam. In 1960 begon de firma zich te specialiseren in de fabricage van dekbedden, hoofdkussens en slaapzakken. Nadat atelier ‘De Gouwe Deken’ in 1966 was opgeheven werd de productie van garneringen, corsages, showveren en ander decoratiewerk nog tot 1990 met succes voortgezet op het Slobbeland. Sindsdien legt Gebroeders Jonk B.V. zich daar in een volledig gemoderniseerd bedrijfspand voornamelijk toe op de technisch hoogstaande productie van dekbedden, hoofdkussens en slaapzakken. Met als doelstelling het bieden van optimaal slaapcomfort heeft de firma  door voortdurende innovatie en custom-made fabricage van deze producten naam verworven. Evenals de als poelier werkzame Jonken vertegenwoordigen Wim Jonk’s zoons René en Marcel en dochter Sandra van de firma Gebroeders Jonk B.V.  de huidige generatie van de van oudsher in Volendam
gevestigde pluimveedynastie van de familie Jonk.     

 

 

 

Selectie van onze Jonk Volendam producten

Afspraak vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies
Tijd
Kunnen wij je helpen?