033 47 67 797

tot 21 uur bereikbaar

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Texeler

De Texelaar,

wereldberoemd en dat is niet voor niets!
Zilte zeelucht, wind en zon: dat is typisch Texel. En juist die condities zorgen voor de beste wol. Ze maken de vacht van het Texelse schaap volumineus en kroezig en daardoor heerlijk zacht, veerkrachtig en optimaal isolerend. Én ze zorgen voor extra lanoline.

Zo ontstaat het mooiste natuurproduct dat je je kunt wensen: pure, zuivere scheerwol die ook nog eens een positieve invloed heeft op je gezondheid. En met die zuivere scheerwol van hoge kwaliteit maakt Texeler® z’n dekbedden, matrassen, toppers, onderdekens, futons en kussens.

Wol,

een natuurlijke airco
Om overdag goed te functioneren, moet je ’s nachts lekker slapen. Je weet het vast uit eigen ervaring. Een goede nachtrust geeft energie. Een diepe slaap helpt spanningen verwerken. Juist daarom is het voor ons – de makers van Texeler® – zo vanzelfsprekend dat we alleen gaan voor de allerbeste slaapkwaliteit.

  • Wol ventileert

Van alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Daardoor is het zo’n uitstekende antitranspirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het vocht als het ware ook weer uit. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat hij tegelijkertijd warmte af.

  • Wol is licht

De natuur heeft ervoor gezorgd dat de vezels van de vacht van een Texelaar enerzijds heel dik zijn en tegelijk zo licht als een veertje. Een wollen Texeler® dekbed is daarom, behalve heerlijk warm, ook heel licht en zacht en tegelijk vol volume.

  • Wol is zelfreinigend

In elke schapenvacht bevindt zich lanoline: het natuurlijke wolvet. Lanoline maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Bovendien heeft lanoline een heilzame werking op spieren en gewrichten.

  • Wol is vormvast

Een wolvezel is enorm elastisch. De vezels kunnen optimaal uitrekken, maar krijgen daarna ook snel hun oorspronkelijke lengte en vorm weer terug. Dankzij die veerkracht zijn wollen stoffen zeer kreukherstellend.

  • Wol heeft een lange levensduur

Wol heeft een zeer lange levensduur: maar liefst zo’n tachtig jaar. Al die tijd behoudt het materiaal zijn natuurlijke, goede eigenschappen

  • Wol is duurzaam

Wol is een vernieuwbare grondstof: na het scheren krijgt het schaap immers op een natuurlijke manier steeds weer een nieuwe vacht. Bovendien is wol 100% recyclebaar. Wol verlaagt het CO2-gehalte in de lucht. Schapenwol is dus een natuurlijke klimaatverbeteraar!

  • Wol voorkomt huismijt

Zuivere scheerwol in je dekbed, kussen of matras zorgt voor optimale ventilatie. Temperatuur en hoeveelheid vocht worden van nature gereguleerd. Dat maakt het voor huismijt onaantrekkelijk. Als je je (dek)bed regelmatig lucht, krijgt huismijt geen kans. Prettig idee, helemaal als je allergisch bent voor huisstofmijt.

  • Wol werkt brandvertragend

Wol is een relatief veilig materiaal bij brand. Het verbrandingspunt ligt rond de 600 ºC. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.

  • Wol voorkomt schimmel

Schimmels houden van warmte en een relatieve luchtvochtigheid. Omdat wol de temperatuur en hoeveelheid vocht van nature reguleert, krijgen ook schimmels hier dus weinig kans.

 

Alleen het beste is goed genoeg voor een Texeler

Texelse schapenwol beschikt over een gedroomde combinatie van isolatie en ventilatie. Daardoor is wol warm in de winter en lekker koel in de zomer. En het product is ook nog eens puur natuur én duurzaam. Want deze natuurlijke grondstof groeit na elke scheerbeurt telkens vanzelf weer aan. Zo is het schaap dus eigenlijk een soort kleine ‘vezelfabriek’.

Practice makes perfect.

Hoe vastberadenheid leidde tot een uniek proces
In de Texeler® fabriek in Oudeschild verwerken moderne machines de Texelse wol in veerkrachtige dekbedden, matrassen, toppers, onderdekens, futons en hoofdkussens. Directeur Martijn de Veij vertelt hoe het maken van een Texeler® dekbed in z’n werk gaat.

‘We beginnen met het opensnijden van de balen geperste wol die terug zijn gekomen van de wasserij. Zo’n baal knált werkelijk open, zoveel lucht en veerkracht zit er in de wol. Dan ontdoen we de wol in een speciale machine nog een keer zorgvuldig van achtergebleven stof, om de anti-allergische werking verder te versterken. De wol krijgt bij deze bewerking ook z’n openheid weer terug, anders gezegd: er komt weer volop lucht tussen de vezels.

Daarna blazen we de wol via een buizenstelsel naar de kaardemachine. Daarin wordt de wol gekaard, dat wil zeggen, door middel van doorgeefrollen met tienduizenden tandjes steeds verder uit elkaar geplozen. Het uiteindelijke resultaat is een super dun en tegelijk zeer luchtig wollen vlies: de basis van ons dekbed.

 

 

Selectie van onze Texeler producten

Afspraak vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies
Tijd
Kunnen wij je helpen?