033 47 67 797

tot 21 uur bereikbaar

Zoek
Sluit dit zoekvak.

OPBLIJFWRAAK!

‘Stel je even het volgende voor: je ligt op zondagavond languit op de bank en je bent eigenlijk nog niet klaar voor de start van een nieuwe (werk)week. Je kiest ervoor om nog wat langer op te blijven, omdat je die tijd voor jezelf écht nodig hebt. Het wordt steeds later en de volgende dag word je uitgeput wakker. Maak kennis met opblijfwraak!’

Dit was de inleiding van een artikel in de LINDA (Ja beste mensen, ik ben eerlijk: ook dat magazine lees ik aandachtig). In het artikel wordt verder ingegaan op sommige standaard ‘avond-rituelen’ van mensen. Denk aan het eindeloos scrollen op social media, of nog een aflevering kijken van die ene goede serie… Heel herkenbaar allemaal denk ik. Terwijl we het toch ook echt heerlijk vinden om soms lekker op tijd dat warme bed in te duiken.

Ik vind het bijzonder dat we eigenlijk maar al te goed weten welke nadelige gevolgen het heeft als we te lang opblijven. De verleiding is ’s avonds te groot en s ‘ochtends krijg je de spreekwoordelijke boomerang om je oren gevlogen. We noemen dit ‘opblijfwraak’ of ‘revenge bedtime procrastination‘.

Drukke ondernemers

“Het gaat vooral om mensen die een druk leven hebben, met veel stress en verplichtingen”, aldus slaappsycholoog Helmy Pluis. Ik zie ze dagelijks ook in de winkel: drukke ondernemers, mensen met een drukke baan, jonge kids, et cetera…. Ze hebben elke dag verplichtingen en zijn ’s avonds toe aan afleiding en de nodige ontspanning. Heel logisch, natuurlijk.

Ik citeer een volgende uitspraak van de heer Pluis: Je kunt last krijgen van slaperigheid overdag, gewichtstoename en depressie. Ook je denkvermogen en geheugen kunnen achteruit gaan.’

Minder uren slaap, meer fit en energiek

Hoe fijn zou het zijn als je toch een beetje van beide werelden kan genieten? Én je bedtijd later aan houden, en dus lekker genieten van die serie – of eindeloos uren scrollen….  -, én ’s ochtends fit en uitgerust wakker worden? Het kan écht en de reden kan je denk ik wel invullen: een uitstekend en heerlijk bed. Het is uit onderzoek gebleken dat je dankzij een goed bed met minder uren slaap je je toch fitter en energieker voelt. Ik hoor het ook vaak terug van (tevreden) klanten. En daar doe ik het elke dag opnieuw voor.

Natuurlijk helpen we je graag hiermee vanuit ons expertisecentrum in Amersfoort.

Mvg,

Fred van der Veer

Truste Slaapcomfort BV

Afspraak vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies
Tijd
Kunnen wij je helpen?